Nieuws

Genoeg plek in P+R Uithof

De P+R Uithof is een maand open. Tien verdiepingen met 2000 plekken, waar tot nu toe per dag tussen de 80 tot 100 mensen gebruik van maken. 

Naast het Wilhelmina Kinderziekenhuis pal aan de snelweg kun je vanuit het oosten komend je auto parkeren en met bus 11 of ov-fiets je tocht vervolgen. Voor 4.50 euro per dag staat de bolide een dag geparkeerd, inbegrepen een busrit voor vijf personen. Aan de borden met informatie over de tarieven wordt nog gewerkt. 

Volgens een medewerker van de parkeergarage stallen vooral medewerkers van het UMC Utrecht hun auto in de gloednieuwe garage en af en toe dagjesmensen die de stad bezoeken. Vandaag staan op drie van de tien verdiepingen auto’s. Medewerker Cahid telt tussen de 180 tot 200 auto’s per dag. Sommigen parkeren hun auto op het dak, want van daaruit heb je mooi uitzicht op weilanden en snelwegen. Nico van Dam, werkzaam bij het UMC is parkeerder van het eerste uur. ‘Heel gemakkelijk’, zegt hij. ‘Sindsdien sta ik niet meer in een file van een half uur.’ En als hij naar huis gaat, rijdt hij zo de snelweg op. Heel populair is de parkeergarage nog niet, is hem opgevallen. De eerste dagen stonden er niet meer dan 10 auto’s. Voor het personeel van het UMC zijn 600 parkeerplaatsen gereserveerd. Binnenkort zal de P+R wel drukker worden, want dan mogen medewerkers niet meer bij het ziekenhuis parkeren.