Gladde fietspaden: D66 vraagt om emmers met zout

'De ambulances hadden onvoldoende capaciteit om alle gewonde fietsers af te kunnen voeren.'

De D66-fractie in de Utrechtse gemeenteraad vraagt het gemeentebestuur om emmers met zout te plaatsen op 'risicoplekken' in de stad. 

Al eerder berichtten we over de vele valpartijen op dinsdagochtend in De Uithof en op de Weg tot de Wetenschap. De Utrechtse gemeentefractie van D66 meldt nu dat 'op de spoedeisende hulp in het Diakonessenhuis minstens zestig gewonden zijn binnengekomen. De ambulances hadden onvoldoende capaciteit om alle gewonde fietsers af te kunnen voeren.' 

De fractie vraagt aan het college hoe laat er is begonnen met strooien en of alle hoofdfietsroutes wel gestrooid waren toen de ochtendspits begon. Ook haalt het een oud VVD-plan aan. Die fractie had eerder voorgesteld om emmers met zout te zetten op 'risicoplekken' als bruggen in de binnenstad. Het college was daar destijds geen voorstander van. Maar D66 vraagt of het college dit standpunt wil heroverwegen. 

D66 vraagt daarnaast aan het college of strooien met zout effectief is als er sprake is van opvriezend ijs. Met de vervolgvraag 'Zo nee, zijn er andere middelen die wel effectief zijn?', suggereert D66 het antwoord al te weten. 

Volg ons op Instagram
Reageer!
Reageer!
Deel via...