Nieuws

Goededoelenrestaurant Happietaria weer van start

Voor het achttiende opeenvolgende jaar is het Happietaria restaurant in Utrecht geopend. Op de Grebbeberglaan in de wijk Welgelegen (in het westen van Utrecht) kan je nu voor een ‘zo laag mogelijke prijs genieten van goede kwaliteit eten‘.
 
Goed eten voor een lage prijs én voor het goede doel. Dat zijn in het kort de voordelen van het concept Happietaria. Studenten zetten zich een kleine maand vrijwillig in om zoveel mogelijk geld op te halen voor training en onderwijs van kleinschalige boeren in Kenia. De opening vond plaats door Maarten van Ooijen, fractievoorzitter van de Christen Unie in de gemeenteraad. 
 
Vrijwilligers
'Doordat het restaurant op vrijwilligers draait en de maaltijden worden gesponsord, kunnen we voor zo’n laag mogelijke prijs, goede kwaliteit bieden', legt Evert Jan van de Kamp, woordvoerder Happietaria Utrecht, desgevraagd uit. 'De kaart is divers. We richten ons niet op één soort keuken maar bieden vlees-, vis- en vegetarische gerechten.'
 
Het tijdelijke restaurant staat er tot en met 9 april. Elke avond zullen er twee shifts zijn waar mensen voor kunnen reserveren. Tot nu toe staat de teller op 1000 gasten die de komende maand in ieder geval een ‘happie’ hebben gereserveerd.

Bron: DUIC.nl