Columns

Goedkope boodschappen – 5 euro experiment

De koelkast is vandaag al weer zo goed als leeg, alleen nog een stuk kaas en een halve paprika liggen op mij te wachten. In de deur staat nog een half pak sap, maar dat is het dan ook. Niet echt voldoende voor een voor een maaltijd. Tijd dus om boodschappen te doen.

Normaal doe ik bijna elke dag wel even boodschappen. Vaak is dat op het moment dat ik denk ‘hé, er is geen eten meer in huis’. Met een knorrende maag kom ik dan in de winkel aan en besluit snel wat ik die avond wil eten. 

Onverstandig, wordt mij op het hart gedrukt. Als je op je geld wilt letten, kan je het beste één of twee keer per week boodschappen doen voor de hele week. En als een VVD’er het zegt, dan zal het wel kloppen. Die hebben het zo’n beetje uitgevonden.

Het idee achter één keer in de week boodschappen doen is dat je hierdoor in totaal minder zou kopen (en dus uitgeven) en dat je kan nadenken over combinaties. Voorbeeldje: Die andere helft van de courgette die dinsdag in de couscous zit, kan woensdag mooi gebruikt worden voor de pastasaus.

Niet alleen hoe vaak je in de supermarkt komt, maar ook in welke supermarkt je komt heeft grote invloed op je budget. Aangezien ik deze week in totaal maar 35 euro te besteden heb, moet ik dus echt de goedkoopste gaan vinden.

Of ik een beetje lekker eten kan vinden voor die 5 euro lees je volgende week in het blad, en natuurlijk nu al op Twitter.