Nieuws

Goedkope huurfietsen in De Uithof

Foto: Janny Ruardy

Vanaf 1 maart kunnen medewerkers én studenten in De Uithof fietsen huren voor korte ritten. Deze Campusbikes zijn bij kort gebruik goedkoper dan OV-fietsen.

Volgens DUB gaan de fietsen slechts 95 cent kosten voor maximaal 4 uur. Langer huren is mogelijk, tot 24 uur maximaal. Dan betaalt de huurder 6,95 euro. Daarvoor is wel een abonnement nodig van 5 euro per maand. Dat bedrag kunnen HU-medewerkers laten vergoeden door de werkgever. Ter vergelijking: een OV-fiets kost 3,95 euro bij gebruik tot 24 uur.

De fietsen zijn te reserveren via de website www.usp-bereikbaar.nl en maken gebruik van ‘slimme sloten’ die opengaan met een app. Ze zijn alleen te huur in De Uithof en moeten altijd daarnaar terug. Met de gemeente wordt nog overlegd over de mogelijkheid voor het gebruik van locaties in de binnenstad.

De Campusbike is een initiatief van Utrecht Science Park in samenwerking met Goedopweg, het samenwerkingsverband van overheden en werkgevers in de regio om de bereikbaarheid te verbeteren. Het Utrecht Science Park zegt een aantal korte-termijn oplossingen te hebben ontwikkeld waarvan dit een van de eerste is. Voorlopig gaat het om een pilot van twee jaar. Bedoeling is dat er ook ‘Campuscars’ als goedkope huurauto’s bijkomen.