Gratis digitaal abonnement op het Financieele Dagblad

Wie werkt of studeert aan de HU kan zich met zijn e-mailadres aanmelden.

Geïnteresseerd in financieel nieuws? Studenten en medewerkers van de HU kunnen een gratis digitaal abonnement nemen op het Financieele Dagblad (FD). Aanmelden gaat met het HU-mailadres.

De mogelijkheid tot een gratis abonnement bestaat sinds 1 februari. Medewerkers én studenten kunnen toegang krijgen tot de website en digitale krant van het FD. Het nieuwsmedium over de financiële wereld, economie en bedrijfsleven geeft geïnteresseerden normaal gesproken vijf artikelen gratis per maand. Daarna is een betaald abonnement nodig, waarbij studenten al gauw 15 euro per maand en niet-studenten 42 euro per maand betalen.

Wie werkt of studeert aan de HU, kan zich met zijn e-mailadres aanmelden, waarna hij een wachtwoord moet kiezen. De bibliotheek van de hogeschool is ermee begonnen op verzoek van enkele economische opleidingen. Aan het eind van het kalenderjaar volgt een evaluatie van de proef.

Volg ons op Instagram
Reageer!
Reageer!
Deel via...
 

3 reacties

Het is niet meer mogelijk om te reageren

  1. Correctie : De HU Bibliotheek heeft dit gerealiseerd doordat wij een fors licentiebedrag betalen. “Gratis” bestaat niet :). De uitgever heeft de voorwaarde daarbij dat de gebruiker zich identificeert met zijn HU mailadres. (vandaar wellicht de illusie van gratis) . De wens van de economische opleidingen was om digitaal deze krant te kunnen lezen. We realiseren door deze manier van BESCHIKBAARSTELLIING dat niet alleen de economische opleidingen hiervan gebruik kunnen maken maar ook bijvoorbeeld HU finance of andere geïnteresseerden binnen de HU

  2. Even verder denken mensen, gratis bestaat niet inderdaad, zoals hieronder al vermeld staat. Maar dan nu de extra uitleg: adres en NAW zijn het nieuwe goud voor deze kranten. Big Data. Wordt doorverkocht. Ook al staat er in zogenaamde contrcaten van niet. Een adres is al snel 50EUR waard, zo niet vele malen meer. Wordt bij opbod verkocht. fD heeft goede inzage in wie wat bekijkt.

    En ga zo nog maar een tijdje door. Waar, denk je, krijg je bij elke NL krant de melding ‘de eerste 5 artikelen heeft u gratis gehad’ en moet je je aanmelden. Dat is niet zo maar…

    Dit gezegd hebbende, weet dus waar je aan begint en/of aan meewerkt. Je webgeschiedenis steeds wissen werkt ook, dan kun je lezen wat je wilt.

    Succes allemaal en blijf kritisch, helemaal als het ‘online’ is.