Nieuws

Greeny beste duurzame product

Greeny Games, een studentcompany van de opleiding small business and retail management is wederom in de prijzen gevallen. Tijdens de nationale innovatie- en duurzaamheidswedstrijd van de stichting Jong Ondernemen ging het bedrijf aan de haal met de eerste prijs in de categorie duurzaamheid.

Het studentenbedrijf behaalde de eerste plaats met ‘Greeny’, een bordspel voor kinderen dat ze bewust om leert gaan met het milieu. De wedstrijd vond plaats op 27 mei in YourSpace te Rotterdam. ‘Greeny Games is een slimme en leuke manier om kinderen bewust te maken van het belang van een duurzame toekomst en het levert nog geld op ook’, zo oordeelde de jury. Als prijs mogen de studenten deelnemen aan een seminar van Dnamo. Dat is een organisatie die startende duurzame bedrijven helpt.

Gregor Destrée, mede oprichter van het studentenbedrijf is tevreden met de winst. ‘Dit is de derde prijs op rij die we winnen, dat voelt erg goed. Greeny is een goed product omdat wij er voor kiezen om kinderen bewust te maken van duurzaamheid en het milieu. Normaal wordt er toch vooral gemikt op volwassenen.’ Ook de verkoop van het spel loopt goed volgens Destrée. ‘Intertoys heeft er driehonderd afgenomen en Essent nog eens honderd. In totaal zijn we er nu zo’n achthonderd kwijt.’

Greeny Games viel al vaker in de prijzen. Zo won het in het verleden zowel de marktdag als de regiofinale Midden-Nederland van Jong Ondernemen. Op 3 juni staan de studenten in de landelijke eindwedstrijd in Groningen en maken daar kans op de titel ‘HBO studentenbedrijf van het jaar’. Destrée geeft zijn bedrijf een goede kans op de winst. ‘Vergeleken met de concurrentie hebben wij een sterk en maatschappelijk verantwoord product. Alleen wordt er ook op verkoopcijfers beoordeeld dus het is nog even afwachten hoe de andere bedrijven het hebben gedaan.’ De winnaar van de landelijke finale gaat door naar de Europese finale die van 1 tot en met 4 juli in Bulgarije gehouden wordt.