Nieuws

Half miljoen euro retour

Studenten die tussen 2006 en 2010 in bepaalde complexen van SSH Utrecht woonden, komen in aanmerking voor teruggave van teveel betaalde energie. De studentenhuisvester heeft in die periode een half miljoen euro teveel aan energiebelasting afgedragen, die is opgehoest door de toenmalige bewoners.

Dat meldt DUB, de onafhankelijke website van de Universiteit Utrecht. Het gaat om de studentenflats IBB, Tuindorp-West, De Bisschoppen, Casa Confetti (foto) en een pand in de Kariboestraat. SSH lag met de belastingdienst in de clinch over de heffing en sinds kort is duidelijk dat het teveel betaalde geld wordt teruggestort, zegt een SSH-woordvoer tegen DUB. 
 
De studentenhuisvester wil het geld teruggeven aan de studenten maar het gros van de circa 6000 bewoners is inmiddels verhuist en er zijn geen contactgegevens beschikbaar. BoKS, de koepel van huurdersverenigingen, gaat onderzoeken hoe de huidige adressen van oud-bewoners het best achterhaald kunnen worden. Mocht dit te kostbaar blijken dan komt BoKS met alternatieven waar het bedrag aan gespendeerd kan worden.