Nieuws

Happen voor het goede doel in Utrecht

Voor het negentiende opeenvolgende jaar is het tijdelijke Happietaria-restaurant in Utrecht geopend. Het idee: voor een lage prijs genieten van eten waarvan de opbrengst volledig bestemd is voor het goede doel. Dit jaar is er aandacht voor een drinkvoorzieningsproject in Burundi, één van de armste landen ter wereld. 

Het studenten-managementteam van het jaarlijkse pop-uprestaurant is nu nog druk met de voorbereidingen om gasten van 17 februari t/m 24 maart te voorzien van een gevarieerde kaart, met keuze uit bijvoorbeeld een beenhammetje of een Indiase groentecurry. Morgenavond wordt Happietaria geopend door de aartsbisschop van Utrecht, kardinaal Eijk, op de restaurantlocatie van dit jaar, Eykmanlaan 72.

Sfeer
De locatie is een voormalig verzorgingstehuis. Om een beetje sfeer te creëren, wordt de boel gedecoreerd. 'Stoelen en tafels konden we lenen van Happietaria Groningen, andere zaken zijn gesponsord of konden we voor een lage prijs overnemen', aldus PR-manager Jeroen Troost. Volgens hem loopt alles gesmeerd, mede te danken aan de proefavond van gisteren. Te gast waren mensen die via het Leger des Heils werden benaderd voor een gratis driegangen-diner. 'Het ging om mensen die normaal gesproken nooit uit eten gaan. Door dit te doen konden we gelijk oefenen met de bediening en de keuken', aldus Troost.  

Hoewel het voorspoedig loopt, heeft het team nog behoefte aan meer vrijwilligers én aan reserveringen – verplicht als je wil komen eten. Het restaurant heeft tot nu toe 500 aanmeldingen van mensen die een hapje komen eten. 

Meewerken of reserveren? www.happietaria-utrecht.nl