Heien voor nieuwbouw RIVM in De Uithof gestart

Het geluid weerkaatst mogelijk over zo ongeveer de gehele Uithof, maar de overlast wordt zoveel mogelijk beperkt.

Foto: Kees Rutten

Het heien voor de fundering van het nieuwe gebouw van Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in De Uithof is begonnen. Vanaf donderdag 7 september worden 250 palen in vijf weken tijd de grond in geramd.

De nieuwbouw verrijst aan de Weg tot de Wetenschap, achter de HU-locaties Padualaan 97, 99 en 101. Behalve het RIVM komt ook het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) in het pand.

De bouw heeft anderhalf jaar vertraging opgelopen omdat het ontwerp niet voldeed aan de trillingseisen voor laboratoria. De oplevering is naar verwachting in het najaar van 2021. In die tijd zal er nog vaker geheid worden.

Het complex bestaat uit laagbouw en een glazen toren van 18 verdiepingen. Hoewel het heien over zo ongeveer de gehele Uithof weerkaatst, zijn er maatregelen genomen om de overlast te beperken. De bouwers maken bijvoorbeeld gebruik van geluidsisolerende apparatuur en tijdens de tentamenweken wordt het heien stilgelegd. Het werk gebeurt in principe tussen 7.00 en 17.30 uur en zo nodig tot 19.00 uur.

Illustratie: schets van de nieuwbouw

Volg ons op Instagram
Reageer!
Reageer!
Deel via...