Op kamers

Het huis van Iris is ‘zo lelijk dat het mooi is’

Iris Hoekstra (23, vijfdejaars Journalistiek) deelde haar flat in Utrecht Overvecht aanvankelijk samen met een huisgenoot. Sinds kort heeft ze twee slaapkamers, een grote woonkamer, badkamer en keuken helemaal voor zichzelf.

Woont er sinds: 3,5 jaar
Betaalt: 315 euro per maand
Grootte (van de slaapkamer): ongeveer 13m2

Iris vond haar kamer via de SSH. Omdat het huis over een paar maanden gesloopt wordt, mag ze er nu alleen wonen. Hoewel Iris altijd een goede band had met haar voormalig huisgenoot, vindt ze het ‘heel chill’ dat ze nu het rijk alleen heeft.

Op Kamers foto-2_1028Het liefst zit Iris in de woonkamer, maar ze kijkt ook regelmatig series op haar bed.

Haar huis is een grote verzameling van kleurrijke dingen en dat is gelijk wat Iris het leukst vindt aan haar huis. Een nadeel is dat de keuken en haar gaskacheltje behoorlijk armoedig zijn, maar daar is ze al aan gewend.

OP kamers foto-3_1028

De stijl van Iris’ huis is naar eigen zeggen ‘zo lelijk dat het mooi is’. Het meest trots is ze op een verzameling van mooi lelijke dingen die ze haar altaar noemt. ‘Het is bijna een kunstwerk.’

op kamers foto-4_1028Een groot deel van het interieur komt uit de kringloopwinkel, maar een van haar planten haalde Iris uit het plantenasiel – een Facebookpagina waar planten die nog net leven gratis worden weggegeven. Het plantje is een beetje verlept, maar het is haar ‘kindje’, dus weggooien kan ze niet.

 

foto-5_1028

De tafel in de woonkamer heeft Iris zelf gemaakt van een houten pallet.

foto-7_1028

foto-6_1028 Bij brand redt Iris al haar planten, foto’s, fotoboeken en haar polaroidcamera.

Om haar kamer te kunnen betalen, leent Iris bij en doet ze af en toe een freelance klusje voor het online journalistieke platform Vice. Over tien jaar hoopt ze dat ze met al haar vrienden in dezelfde straat woont.