Op kamers

Het huis van Sabine lijkt van buiten niet op een studentenhuis

Sabine van Mastrigt (19, tweedejaars Cultureel Maatschappelijke Vorming) heeft een ruime kamer op de zolder van een bijzonder studentenhuis op tien minuten fietsafstand van de Utrechtse binnenstad. De stijl van haar kamer was bedoeld als ‘bohemian’ met een vleugje natuur, maar is uitgewerkt als een bij elkaar geraapt zooitje met van alles wat.

Woont er sinds: een half jaar
Betaalt: 398,- euro inclusief
Groote: 20 m2

Wie voor Sabine‘s huis staat, verwacht niet snel dat het een studentenhuis is. Vrienden die voor het eerst op bezoek komen, durven meestal niet meteen op de bel te drukken. Vaak bellen ze Sabine eerst even op om te checken of ze echt voor het juiste huis staan. Sabine woont samen met zeven huisgenoten.

Dit is de voorkant van het huis:
foto-2_klein
Sabine vindt haar huis erg mooi, vooral omdat er zoveel ruimte is en er een leuke sfeer hangt. Dat de wifiverbinding af en toe ‘ruk’ is, vindt ze wat minder. Het leukst aan haar kamer vindt ze haar dakraam. Het raam zorgt voor veel licht en biedt uitzicht over een aantal achtertuintjes.

Sabine zit het liefst onder haar dakraam op haar bed.
op kamers sabine 3
Als je Sabine’s kamer uitloopt, vind je direct aan de linkerkant een piepkleine keuken. Sabine deelt deze keuken met één huisgenoot die ook een kamer op de zolder heeft.
Sabine op kamer foto-4_klein
De spullen van Sabine komen uit vijf kringloopwinkels in Utrecht en één kringloopwinkel in Amsterdam. Een van de kussens op haar bed heeft een bijzonder verhaal. Sabine speelt in een theatervoorstelling. Toen ze minder lekker in haar vel zat, kochten haar medespeelsters dit kussen en schreven er lieve woorden en zinnetjes op om Sabine te steunen.
Sabine Op kamers foto-5_klein

Sabine Op kamers foto-6_kleinIn de kamer van Sabine hangen veel foto’s van haar moeder. Deze foto’s zijn erg waardevol voor Sabine, omdat haar moeder is overleden. Bij brand redt Sabine ze allemaal, omdat ze geen nieuwe meer kan maken.

De felgekleurde dromenvanger die aan haar plafond hangt, heeft ze in haar kindertijd samen met haar moeder gemaakt.

Sabine Op Kamers foto-7_kleinOver tien jaar woont Sabine ergens anders en is ze gelukkig met haar werk. Wat voor werk dat precies is, weet ze nog niet. In ieder geval hoopt ze dat het te maken heeft met creativiteit en theater.