Achtergrond

Het kerstpakket van de HU: Bomen planten in plaats van tosti-ijzers bestellen

Foto: Kees Rutten

De kringloopwinkels moesten hun deuren sluiten tijdens de eerste lockdown. Simpelweg omdat ze de spullen niet weggewerkt kregen die we allemaal aanleverden in onze opruim-ijver. Het meest wanhopig werden ze van de bergen skates. Blijkbaar is rolschaatsen een liefhebberij die we graag beginnen, maar nog liever staken. Met deze kennis in het achterhoofd geeft de HU dit jaar nog meer mogelijkheden om je kerstpakketje te doneren aan een goed doel. Zoals het HU-bos!

De vijfduizend werknemers kunnen dit jaar, zoals tot nu niet ongebruikelijk, tot 31 januari hun kerstpakketbudget doneren aan een goed doel. Zo is daar JINC, die kansarmere kinderen helpt met een goede start op de arbeidsmarkt, en de Voedselbank. Maar ook het HU-bos.

Kunnen we straks gaan wandelen in ons eigenste eigen bos? Als het aan Trees4all ligt wel. Er wordt nu druk overlegd over de plaats waar het komt te liggen, hoogstwaarschijnlijk in Noord-Brabant of Limburg. Een eindje rijden dus. We zullen het kunnen herkennen aan het bordje met ‘HU-bos’ erop en als de omstandigheden er zijn, kunnen we zelfs naar de onthulling ervan.

Alles wat je hartje begeert

Hoe het werkt? De eerste donatie is al gedaan, omdat de HU ervoor heeft gekozen om de kerstkaart per mail te versturen in plaats van per post. De rest is aan ons. We hebben negen punten te besteden in de webshop. Als je een botermessenset koopt ben je vier punten kwijt. Een lichtblauwe eeltverwijderaar kost je vijf punten. Een broodtrommeltje met roze elfjes drie punten. Keus genoeg.,

Woon je klein? Heb je alles wat je hartje begeert? Geef al je negen punten weg en plant daarmee drie bomen. Of koop een klauwhamer en doneer de rest, dat kan sinds dit jaar ook.

In 2019 doneerden 104 medewerkers hun kerstgeschenk aan een van de goede doelen. Dat is toch zo’n 2 procent van de HU-medewerkerspopulatie…