Nieuws

Hoge opkomst stembureau Padualaan

De opkomst bij het stembureau aan de Padualaan, gevestigd in de faculteit Communicatie en Journalistiek, was woensdag 9 juni rond 14 uur bovengemiddeld. Meer dan 500 mensen hadden toen hun stem uitgebracht. ‘Dat is veel vergeleken met het landelijk gemiddelde’, aldus Karin Buisman, medewerkster van het stemlokaal.

Volgens haar collega Mirjam Woudenberg zijn het voornamelijk studenten die gebruik maken van de mogelijkheid om te stemmen in De Uithof. ‘Maar vergeleken met de gemeenteraadsverkiezingen zie ik wel een toename van ouderen die hier hun stem uitbrengen.’

Op sommige plaatsen in het land werden op de stembureaus extra medewerkers ingezet om eventuele problemen te voorkomen, zoals in Rotterdam tijdens de gemeenteraadsverkiezingen eerder dit jaar. Aan de Padualaan was dit niet nodig. ‘We hebben hier vorige keer geen rare dingen meegemaakt’, aldus Woudenberg. ‘Maar we krijgen vanavond wel een extra teller vanwege de hogere opkomst’ vult Buisman haar aan.

Het stemlokaal opende om half acht ’s ochtends haar deuren en blijft open tot negen uur vanavond. Ook in het W.C. van Unnikgebouw aan de Heidelberglaan is een stembureau ingericht.