Hogeschool Utrecht reageert op ‘sloppenwijk’

HU reageert op mail UMC Utrecht-medewerker met kritiek op rommel op De Padualaan in De Uithof.

'De HU herkent het probleem van zwerfafval in warmere perioden en betreurt dit enorm.' Dat schrijft de hogeschool als reactie op een vorig bericht van Trajectum.

Sinds de start van het nieuwe schooljaar, met de bijhorende toestroom van 50.000 studenten, zou De Uithof weer bezaait liggen met rommel. Tobias Dansen, werkzaam bij het UMC Utrecht, ergert zich daar aan. In een mail aan het college van bestuur van de HU (en cc aan Trajectum) noemt Dansen de troep op de Padualaan ‘een zwijnenstal, het lijkt wel of je een sloppenwijk binnen rijdt'.

De reactie van de HU luidt  als volgt: 'De bewoners van het Utrecht Science Park (USP) doen hun best om het schoon te houden, maar studenten moeten hier veel alerter op zijn. Bij regelmaat houden we campagnes om studenten erop te wijzen hun afval op te ruimen. Zo hebben tachtig communicatiestudenten een plan ingediend om dit probleem aan te pakken waarvan een "opruimcampagne" van twee studenten voor de zomer werd uitgevoerd. De HU betreurt het dat er beperkt gehoor aan wordt gegeven en dat het nu al vergeten lijkt. Een nieuw initiatief met studenten plannen we dit jaar weer in.'

1 reactie

Het is niet meer mogelijk om te reageren

1. Het lijkt wel als of normen en waarden bij elke nieuwe lichting studenten een steeds mindere betekenis krijgen… Iedere ochtend
    zie ik hetzelfde dwangmatige ritueel… zij komen uit de bus, gaan zitten, steken een peuk op en beginnen weer met het eindeloze getuur en getik op het beeldscherm van hun onafscheidbare smartphone. Het lijkt wel alsof deze schermslaven alleen nog aandacht hebben voor dit soort zaken. Nog voordat zij de school binnen gaan beginnen de koffiebekertjes, sigarettenpeuken en doosjes wederom de Padua/Heidelberglaan te ontsieren… Nadat de medewerkers van het Groenbeheer al vroeg in de ochtend de talloze vuilniszakken gevuld met zwerfvuil hadden opgeruimd en afgevoerd, beginnen de studenten schaamteloos opnieuw met het vervuilen van hun leefomgeving….en die van anderen.. Wordt het niet de hoogste tijd dat er nu eens iemand met invloed durft op te staan en zijn verantwoordelijkheid gaat nemen om deze pedagogen, economen, managers en onderwijzers in spe te heropvoeden !!