Nieuws

‘Honden-deel-service’ gaat landelijk

De ‘honden-deel-service’, bedacht door HU-student Lars Berends, krijgt zoveel aanmeldingen dat hij zijn site hondjeuitlaten.nl uitbreidt van alleen Utrecht naar heel Nederland.

Op de site kunnen hondenliefhebbers zich aanmelden om met andere mensen hun hond te wandelen. Daarnaast kunnen hondenbezitters die geen tijd hebben om hun hond uit te laten zich inschrijven om een vrijwilliger te vinden. Berends bracht de mensen handmatig via de mail in contact met elkaar. Maar met de vele aanmeldingen is dat op deze manier niet meer te doen. ‘Ik ga nu al richting de 800 leden’, vertelt Berends.

Datingsite
De vijfdejaars small business and retail management zet daarom een nieuw systeem in waarbij leden een profiel aanmaken met hun wensen. Op deze manier kunnen zij zelf een goede match vinden en contact leggen. Daarmee lijkt het veel op een datingsite, maar dan voor hondenliefhebbers, beaamt hij.

Aanvankelijk was de site alleen bedoeld voor Utrecht maar vanwege de grote animo gaat hij landelijke: nu kan iedereen in Nederland zich aanmelden. Daarnaast was de site eerst helemaal gratis, maar hij is genoodzaakt geld te vragen om de investeringskosten terug te verdienen. Het eerste contact op de site blijft gratis, maar willen leden meer contacten leggen dan kunnen ze een abonnement aanschaffen voor drie tot vijf euro.