Nieuws

Horloges verboden tijdens tentamens

Bij sommige opleidingen van de HU is het niet meer toegestaan om horloges te dragen tijdens de tentamens. De examencommissies willen hiermee mogelijke fraude met smartwatches tegengaan.

Dat bevestigt een woordvoerster van de hogeschool na een bericht op de lokale nieuwssite Dichtbij Utrecht. Het is voor surveillanten moeilijk te zien of studenten een gewoon horloge of een smartwatch (met bijvoorbeeld wifi) dragen. 'Vandaar dat is besloten tot deze algemene maatregel om fraude te voorkomen', zo citeert de site uit een mail van een examencommissie.
 
Digitale tijdperk
Volgens de woordvoerster zijn bij het gros van de opleidingen de tentamenreglementen verscherpt om ze aan te passen aan het digitale tijdperk. Apparaten zoals mobiele telefoons, smartwatches en tablets moeten voorafgaand aan de toets ingeleverd worden. Sommige examencommissies hebben daar voor de zekerheid gewone horloges aan toegevoegd, zodat surveillanten niet bij studenten hoeven na te gaan of het horloge aan hun pols een smartwatch is of niet.