Columns

Hot Girl Summer

Youssra
Youssra Oulad Messaoud - foto: Kees Rutten

In 2018 hoorde ik de term ‘Hot Girl Summer‘ voor het eerst. Niemand minder dan icoon en één van mijn favoriete celebrity’s Megan Thee Stallion bracht het woord voor mij tot leven.

Volgens Megan ben je een Hot Girl of heb je een Hot Girl Summer wanneer je, ongeacht gender, je optimale zelf bent en een ‘good-ass time’ hebt met vrienden. You do you, zeg maar. Zet jezelf in het middelpunt van elk feest, verzorg jezelf goed, accepteer wie je bent, lach veel en doe waar jij je goed bij voelt en gelukkig van wordt.

Buiten de gewoonlijke Hot Girl Summer is er dit jaar een andere wending aan gegeven. Op TikTok is er een trend genaamd Hot Girl Summer bag, waarin vrouwen laten zien wat ze deze zomer bij zich zullen hebben. Een boek, wegwerpcamera, haarclip, handdesinfectie, een waterfles en parfum: alles om selfcare ready te zijn.

Klinkt voor mij als muziek in de oren, maar te vaak krijgt het woord een negatieve lading. Vooral mannen associëren het met (in hun ogen) ‘uitbundig’ of seksueel getint gedrag. Terwijl de term ook van toepassing is op hen en het gaat om jezelf zijn en goed voor jezelf zorgen op elke mogelijke manier. Veel vrouwen hebben deze zelfbedachte associatie geïnternaliseerd, waardoor sommigen bang zijn deze term voor zichzelf te gebruiken.

De fragiliteit van mannen die ervoor zorgt dat vrouwen iets simpels als zelfverzorging of jezelf zijn negatief beladen maakt, is zo jammer. Een Hot Girl Summer is zoiets moois, al helemaal na een pandemie.

Dit zal de eerste zomer zijn waarbij alles open is sinds 2019, en kan het begin zijn van de nieuwe roaring 20’s. Wat dat gaat betekenen weet niemand, maar ik gun iedereen na deze vermoeiende en intense periode een Hot Girl Summer. Want ik zal er zeker eentje hebben.

Kijk ook deze video: Hoe los gaan deze studenten in de Summer of Love?