Kort

HU doet dringende oproep aan medewerkers: ga in quarantaine na reizen in oranje gebied

Het College van Bestuur van de HU vraagt haar medewerkers op vrijwillige basis twee weken in quarantaine te gaan als er is gereisd in een ‘oranje’ gebied. Dat is te lezen in een interne mail. Na de zomer wil het CvB online als fysiek onderwijs weer mogelijk maken. Om de kans op besmetting te verkleinen, ziet het bestuur graag dat medewerkers in quarantaine gaan.

De HU laat weten studenten zo vaak mogelijk naar de Uithof te laten komen en ook medewerkers moeten elkaar vaker kunnen ontmoeten. ‘Daarom deze dringende oproep: in de afgelopen vakantieperiode waren er in diverse vakantieregio’s kleinere of grotere virusuitbraken, de zogeheten ‘oranje’ gebieden. Als je tijdens je vakantie in zo’n regio bent geweest willen we je met klem vragen om – conform het advies van het RIVM – twee weken na thuiskomst vrijwillig in zelfisolatie te gaan.’ De overheid heeft voor bepaalde gebieden ‘code oranje’ afgegeven; vakantiereizen wordt hier afgeraden. Om welke landen dat gaat, vind je hier.

Verder is te lezen dat er looproutes zijn gemaakt in de gebouwen. Bij elke ruimte staat aangegeven hoeveel mensen er naar binnen mogen en de ventilatie is nagekeken; die blijkt te voldoen aan gestelde eisen.