Columns

HU homo

HU homo betekent niet: homo sta stil. Ik vraag me af hoeveel homo’s en lesbiennes er op onze hogeschool zitten. Vandaag sprak ik met een student, die enkele jaren geleden met zijn ouders vijf dagen de tijd had om al hun spullen te pakken en Zimbabwe te verlaten. Zijn vader is dokter, maar was niet meer welkom, net zo min als de homo’s en lesbiennes in het land van dictator Mugabe.

Toevallig werkt die student samen in de minor international advertising met een studente uit Singapore, die vertelde dat pas sinds enkele jaren homo of lesbienne zijn gedoogd wordt. Maar het gaat snel volgens haar, want er is al een Pink Parade georganiseerd. De Singaporianen wisten niet wat ze zagen, want de wet zegt dat je niet met je ‘andere geaardheid’ te koop mag lopen en de media mogen er geen aandacht aan schenken.

Het Amerikaanse leger mag openlijk homo’s en lesbiennes weren. Wij lijken intoleranter te worden, (…)maar homoseksualiteit wordt in Nederland steeds gemakkelijker geaccepteerd: vergeleken met andere westerse landen staat de Nederlandse bevolking zelfs het meest positief tegenover homoseksualiteit, ook al zijn er (nieuwe) bevolkingsgroepen die er moeite mee hebben(…) (Sociaal Cultureel Planbureau). Hoeveel HU-studenten zijn al zonder moeite uit de kast gekomen?