HU-lector Nadja Jungmann genomineerd voor Lector van het Jaar

Zij is lector Schulden en Incasso en doet sinds 2010 onderzoek naar de aanpak van de schuldenproblematiek.

HU-lector Nadja Jungmann is een van de drie genomineerden voor de Lector van het Jaar. Zij is lector Schulden en Incasso en doet sinds 2010 onderzoek naar de aanpak van de schuldenproblematiek.

De nominaties zijn woensdag bekendgemaakt door ScienceGuide, website voor hoger onderwijs, die samen met studentenorganisatie ISO de verkiezing van Lector van het Jaar organiseert. De winnaar wordt gekozen tijdens het seminar ‘Open voor talent’ op 2 februari in Den Haag.

Grote impact
Scienceguide schrijft dat Jungmanns activiteiten een grote impact hebben op het denken over en de aanpak van de schuldenproblematiek: ‘Nadja Jungmann ontpopt zich met haar onderzoek nadrukkelijk als een belangrijke stem in de discussies hierover en profileert zich regelmatig in de media als schuldenproblematiek ter sprake komt. Maar dat niet alleen, want ook in het aanpakken van de problemen levert Jungmann een belangrijke bijdrage.’

Op Twitter reageert zij op felicitaties: ‘Is een mooie publieke waardering voor het werk van het lectoraat. We zijn er heel blij mee.’

Jungmann neemt het op tegen twee andere genomineerden. Louise Elffers is in 2015 benoemd als lector Beroepsonderwijs aan de Hogeschool van Amsterdam. Haar onderzoeksprogramma besteedt vooral aandacht aan de doorstroom van mbo naar hbo. Derde kanshebber is Marijke Kral, sinds 2003 bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen actief als lector Leren met ICT.

Lees ook het interview Geldstress met Nadja Jungmann in het laatste nummer van Trajectum: in de bakken of hier (pagina 22).

Volg ons op Instagram
Reageer!
Reageer!
Deel via...