HU start lectoraat Jeugd

Om met praktijkgericht onderzoek de kwaliteit van lokale jeugdhulp in Utrechtse gemeenten te verbeteren, start de HU het lectoraat Jeugd

Om met praktijkgericht onderzoek de kwaliteit van lokale jeugdhulp in Utrechtse gemeenten te verbeteren, start de HU het lectoraat Jeugd. Het nieuwe lectoraat wordt medegefinancierd door de Provincie Utrecht.

Het nieuwe lectoraat levert hiervoor de komende vier jaar toegesneden kennis voor professionals die met jeugd en ouders werken. Utrecht is de eerste provincie die met een lectoraat gemeenten inhoudelijk ondersteunt bij deze naar hen overgehevelde zorgtaken.

 Als lectoren zijn twee mensen van de Universiteit Utrecht aangetrokken. Hoogleraar opvoedingsvraagstukken Micha de Winter (bijzonder lector) en universitair docent en GZ-psycholoog Saskia Wijsbroek.

De nieuwe lectoren laten via een persbericht weten, dat ze hopen dat dit lectoraat zal bijdragen aan een succesvolle modernisering van de jeugdzorg.

Het lectoraat Jeugd gaat nauwe contacten onderhouden met kennisinstellingen op het gebied van jeugd, en maakt onderdeel uit van professionele regionale en (inter)nationale kennisnetwerken, waaronder de academische werkplaats transformatie jeugd Utrecht.

 

 

 

Volg ons op Instagram
Reageer!
Reageer!
Deel via...