HU waarschuwt voor cyberaanval

Klik niet op links en open geen bijlagen van mails van onbekenden. En herstart je HU-laptop.

Foto: Technical Trainers College

Klik niet op links en open geen bijlagen van mails van onbekenden van buiten de HU. En herstart je laptop van de HU zodat ze optimale bescherming bieden tegen ransomware. Dat adviseert de HU in een mail aan medewerkers.

Door een wereldwijde cyberaanval op computers zijn bedrijven en instellingen getroffen. De computercriminelen versleutelen de data op de computers en eisen losgeld. Britse ziekenhuizen, Deutsche Bahn, automobielbedrijf Renault en het Nederlandse parkeerbedrijf Q-Park zijn slachtoffers.

De HU heeft dit weekend preventieve maatregelen genomen op de ict-systemen en voert controles uit om besmetting tegen te gaan. ‘Vooralsnog hebben we daar bij de HU dan ook geen last van, maar de dienst IM&ICT houdt de situatie goed in de gaten’, schrijft de hogeschool namens de Dienst Informatiemanagement & ICT in een mail aan het personeel dit weekend.

Laatste software
Geadviseerd wordt om de laptops van de HU opnieuw op te starten zodat ze beschikken over de laatste software tegen ransomware. Ook is de komende dagen voorzichtigheid geboden met emails van onbekende personen van buiten die HU. ‘Als je een email alleen leest kan er niets gebeuren, besmetting kan pas plaatsvinden op het moment dat je op een link of bijlage klikt’, staat in de mail.

Bij twijfel is de Helpdesk op helpdesk@hu.nl en 088-4816666 bereikbaar.

In november vorig jaar was de HU doelwit van een DDos-aanval.

Volg ons op Instagram
Reageer!
Reageer!
Deel via...