Nieuws

HU-docente kandidaat lijsttrekker PvdA

Marleen Haage, docente bij de opleiding integrale veiligheidskunde, heeft zich kandidaat gesteld als lijsttrekker voor de PvdA in Utrecht. Dat meldt zij vandaag op haar weblog.

Zij neemt het op tegen wethouder Gilbert Isabella, die eerder bekend maakte het voorzitterschap te willen blijven continueren. Haage is sinds maart 2010 lid van de gemeenteraad en stond in 2012 op een (onverkiesbare) plaats lijst voor de Tweede Kamer. ‘Als raadslid zie ik hoe het stadhuis te ver afstaat van mensen’, schrijft zij. ‘En als onderwijzer zie ik een generatie met diploma maar zonder uitzicht op een baan de hogeschool verlaten. Onze stad laat kansen voor deze jongeren liggen.’
 
Utrecht heeft hiermee een politieke primeur te pakken, stelt RTV Utrecht. Want voor het eerst mogen alle inwoners van Utrecht stemmen wie er lijsttrekker van de PvdA wordt. Nu zich twee gegadigden hebben gemeld is deze verkiezingsstrijd een feit. Anderen kunnen zich tot 15 september kandideren. Eind november is de uiteindelijke lijsttrekker bekend. De verkiezingen voor gemeenteraden staan in maart volgend jaar op de rol.