Nieuws

HU ondertekent energieconvenant

In navolging van dertien grote bedrijven en instellingen onderschrijft ook de Hogeschool Utrecht het Energie Convenant Utrecht (ECU). Maandag 17 juni zette Wim Kuus, directeur van de stafdienst Bedrijfsvoering, in het Utrechtse Geldmuseum zijn handtekening onder het document.

Daarmee committeert de HU zich aan de plannen van de gemeente Utrecht om in 2030 klimaat- en energieneutraal te worden. Concreet betekent dit onder meer dat de hogeschool in 2020 een besparing in de energie-efficiency moet realiseren van 30 procent. Hoe dit gaat gebeuren wordt beschreven in het Energie-EfficiencyPlan 2013-2016. 
 
Rond 10 oktober 2012, de Dag van de Duurzaamheid, ondertekenden de volgende organisaties het ECU ten behoeve van de vermindering van de CO2-uitstoot: Politie Utrecht, Stichting Wellant, ROC Midden Nederland, Hogeschool voor de Kunsten, Universiteit Utrecht, Cap Gemini, Movares, FGH Bank, G4S, Nivel, Gemeente Utrecht, ABN Amro, ASR, Trimbos-instituut, EPM Actys, de Nederlandse Zorgautoriteit, Equens en Bureau Jeugdzorg.

De hogeschool zelf heeft grootse plannen op het gebied van duurzaamheid met de gebouwen. ‘De ambitie is dat de nieuwbouw op De Uithof energie genereert en dat de gerenoveerde gebouwen op De Uithof als geheel energieneutraal worden’, zo staat te lezen. Ook stelt de HU elektrische auto's, scooters en fietsen ter beschikking aan het personeel voor dienstreizen.