Nieuws

HU-stagiaires ondersteunen Utrechtse Tour-start

Negen HU-studenten lopen stage bij de organisatie van de Grand Depart 2015, de feestelijke start van de Tour de France op 4 juli 2015 in Utrecht. De stagiaires houden zich bezig met onder andere veiligheid, communicatie en mobiliteit. 
 
De HU-studenten zijn afkomstig van de faculteiten Economie en Management, Communicatie & Journalistiek, Natuur & Techniek en Maatschappij & Recht. 
 
‘Via een vacature op de site kwam ik bij de organisatie', vertelt stagiaire Joyce Huijting. 'Begin november kon ik meteen aan de slag.’ Joyce studeert communicatiemanagement aan de Hogeschool Utrecht. Ze houdt zich bezig met de interne en externe communicatie van de Tour.
 
Joyce is niet bijzonder geïnteresseerd in wielrennen. ‘Maar het hele evenement er omheen spreekt mij ontzettend aan,’ lacht ze. Ze heeft haar stage verlengd tot 5 juli 2015. ‘Ik werk nu zo hard voor deze dag, nu wil ik het einde ook meemaken’, vertelt ze. 
 
Honderd dagen
Vanaf 26 maart 2015 duurt het nog honderd dagen tot de Tour de France van start gaat. Tijdens deze honderd dagen worden er evenementen georganiseerd. Het wordt dan extra druk voor alle HU-stagiaires. 
 
De Grand Depart is nog op zoek naar vrijwilligers. Klik hier voor meer informatie.