Nieuws

HU verkoopt Nijenoord-pand

De HU heeft het pand Nijenoord 1 verkocht aan MidNed Projectontwikkeling. Het pand wordt op 15 december 2016 geleverd aan MidNed. 

MidNed wil het pand verbouwen tot appartementsgebouw, voornamelijk voor de koop- en vrije huursector. Dat sluit aan bij de ideeën van de gemeente om leegstand van kantoorpanden tegen te gaan. Het gebouw aan Nijenoord telt 20.711 vierkante meters.

De verkoop is onderdeel van het huisvestingsprogramma van de HU, waarbij al het Utrechts onderzoek en onderwijs van de HU wordt gehuisvest op Utrecht Science Park De Uithof.

Verbouwing
Vorige maand nog begon op Nijenoord 1 een verbouwing om ruimte te bieden aan het Institute for Engineering & Design (IED). Dit instituut vertrekt komende zomervakantie uit Oudenoord 700 omdat dit pand is verkocht aan de HKU. Het was al duidelijk dat deze verhuizing een tijdelijke oplossing is. Nijenoord 1 zou in de zomer van 2017 verhuizen naar hun definitieve locatie in De Uithof. 

Nu meldt HU Ontwikkelt dat de opleidingen van de Faculteit Natuur en Techniek in de zomer van 2016 naar de Padualaan in De Uithof verhuizen. Ook meldt de site: 'Voor het Institute for Communication en Information Technology wordt, indien noodzakelijk, gekeken naar tijdelijke huisvesting. Zij gaan in 2017 naar de nieuwbouw.'

Financieel
De hogeschool noemt het in een persbericht 'een positief resultaat voor de HU om bij de huidige leegstand van veel kantoorpanden het pand te kunnen verkopen.' 

Ook verwacht de HU 'haar huisvestingsprogramma te realiseren binnen de gestelde financiële kaders.' Tenslotte meldt de hogeschool dat de verkoop aan MidNed aansluit bij het uitgangspunt van de HU om bij verkoop het pand bij voorkeur te behouden voor een maatschappelijke of woonfunctie.