Nieuws

Inbraakgolf op studentencomplex IBB

Bewoners van het IBB-complex aan de Ina Boudier Bakkerlaan hebben de afgelopen weken veelvuldig bezoek gehad van inbrekers. Die hebben het gemunt op Macbooks, Playstations en telefoons. De studenten maken zich zorgen.

De inbraken vinden vooral plaats aan de achterzijde van het complex. Daar kunnen dieven snel en bijna onopgemerkt wegkomen. Bijna alle inbraken zijn gepleegd in woningen op de begane grond, door de ramen open te breken.

Zo ook bij Michelle van de Kraats en Robin van de Brink. Hun studentenwoning is al twee keer doelwit van inbrekers geweest. De eerste keer haalden de indringers het complete huis overhoop, de tweede keer gingen ze een stuk efficiënter te werk. ‘Ze hebben alleen het raam geforceerd en mijn Macbook van mijn bureau gevist’, vertelt Michelle. De studentes hebben hun huis inmiddels van flink wat veiligheidsmaatregelen voorzien, maar zijn nog altijd niet gerust: ‘Vlak na de inbraak voelde ik me niet op mijn gemak als ik ’s avonds laat thuis kwam; wat zou er nu weer gebeurd zijn?’, zegt Robin.

Een stukje verderop zit de schrik er ook nog goed in. Bij Tim is afgelopen donderdag zijn laptop en harde schijf, inclusief schoolwerk, gestolen. De dieven kwamen door het raam naar binnen. Tim ligt zelf nog in bed na een avondje stappen, maar volgens zijn huisgenoten baalt hij flink. Huisgenoot Josje Louisse:’Er stonden documenten op zijn computer van zijn oude studie die hij weer wilde oppakken, dat wordt nu erg lastig.’

Verhuurder SSH zegt actie te ondernemen tegen de inbraken. ‘We hebben camerabeelden doorgestuurd naar de politie en we gaan spijlen plaatsen bij de kamers op de begane grond aan de buitenkant van het complex’, zegt woordvoerder Jesse van Mourik.

Of maken studenten het inbrekers wel erg gemakkelijk?