Columns

Italiaans

Wat is het toch heerlijk als je de Italiaanse taal machtig bent. Ik jammer genoeg niet. Wel ex-collega Liesbeth Rippen. Ze is meester in de rechten en vindt het leuk om Italiaans te studeren. En dan liever een degelijke studie voor een master, dan een paar van die simpele cursusjes. Als je toch studeert, maakt ’t voor haar niet veel uit om dan maar meteen een mastertitel te halen. Voor mij is dat te hoog gegrepen.

Liesbeth geeft Italiaans als vrije keuze vak aan studenten op de faculteit economie & management. Er is veel belangstelling voor want ze is een gedreven docente. Maar dan stopt ze, omdat Liesbeth de uitdaging mist en verandert van baan.

Ik moet aan Liesbeth Rippen denken, als ik de receptionist uitleg dat de computer niet doet wat ik wil dat-ie doet. Het zou aan mij liggen, of aan het programma dat ik gebruik. Het vervelende is dat ik een blog heb getikt en bij het verzenden dat ding verdween. De volgende dag met een andere blog precies hetzelfde. Daarom zoek ik hulp bij de reisleider die een laptop bij zich heeft (met Italiaans toetsenbord).  Nu nog hopen dat ik mijn blogs op tijd kan versturen.