Nieuws

Jongste Jeugdjournaal-presentator net klaar aan HU

Het NOS Jeugdjournaal krijgt in september de jongste presentator ooit met Robbie Kammeijer, die morgen 23 jaar wordt. Pas een jaar geleden studeerde hij af aan de School voor Journalistiek aan de HU.

Kammeijer volgt Roos Moggré op (ook oud-SvJ'er), die na zes jaar Jeugdjournaal-presentatie overstapt naar Vandaag de Dag op Nederland 1.

Robbie liep begin 2013 nog stage bij het Jeugdjournaal, mocht daarna blijven als allround-redacteur en stoot nu dus razendsnel door naar de presentatorplaats. Op de site van het Jeugdjournaal meldt hij zelf: 'Het is erg leuk om te werken bij het Jeugdjournaal, en dat ik nu ook mag presenteren vind ik heel spannend. Maar ik heb vooral heel veel zin in mijn eerste uitzending.'

Enthousiast
Jeugdjournaal-chef Ronald Bartlema roemt tegenover de Telegraaf de kwaliteiten van Kammeijer: 'Hij breekt door het scherm, heeft een vrolijke en enthousiaste uitstraling en is vooral journalist, zoals uit zijn cv blijkt. We stellen hoge eisen en het vinden van een nieuw gezicht is dus altijd een spannende en tijdrovende klus. Robbie past precies in het profiel.'

Kammeijer ging in 2012 voor zijn opleiding naar Suriname (zie ook de foto). Daar maakte hij ook een verhaal voor Trajectum over Pempe, bedreigd dorp aan de rivier.