Nieuws

Judith Smit directeur Paramedische Studies, Pieter Cornelissen vertrekt

Judith Smit komt van Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN) en wordt directeur van het Instituut voor Paramedische Studies (onder andere Mondzorgkunde en Huidtherapie). Voormalig Programmadirecteur Onderwijsinnovatie Pieter Cornelissen verlaat de HU en wordt voorzitter van het college van bestuur van SOPOH, een stichting voor primair openbaar onderwijs in Hoofddorp.

Smit begint op 1 november. Ze kent de HU van binnenuit: van 2003 tot 2015 was ze docent en opleidingsmanager bij Logopedie en directeur van het Centrum Paramedische Studies (met masters en post-hbo opleidingen). Sinds twee jaar werkt ze als directeur van het Instituut voor Paramedische Studies bij de HAN.

Ze volgt de directeur van het Instituut Paramedische Studies op die in december 2017 vanwege ‘ontoelaatbare belangenverstrengeling’ door het college werd geschorst en daarna de HU verliet. Henri Kiers, directeur van het Instituut voor Bewegingsstudies, nam de zaak in de afgelopen periode waar.

Transfer
Een andere opmerkelijke transfer is het vertrek van Pieter Cornelissen. Hij start per 1 oktober als voorzitter van het college van bestuur van SOPOH, een stichting voor primair openbaar onderwijs in Hoofddorp. Hij werkte 17 jaar bij de HU, waaronder als directeur van het Instituut voor Recht en Programmadirecteur Onderwijsinnovatie.

Een nieuwe waarnemend directeur zal binnenkort zijn taken overnemen terwijl de zoektocht naar een nieuwe directeur doorgaat.