#Kamerjacht

#Kamerjacht 1: Jaimy kampeerde zogenaamd op het Domplein

Foto: Jaimy Vennix

Van kamperen op het Domplein tot een poging tot omkoping tijdens een hospiteeravond: studenten halen de gekste dingen uit in een zoektocht naar een kamer. De vraag naar huisvesting in Utrecht is hoog en het aanbod is schaars. In onze nieuwe serie #Kamerjacht gaan wij op zoek naar de verhalen achter bijzondere zoektochten. Deze week: Jaimy Vennix bivakkeerde zogenaamd bij de Dom.

Reacties kwamen er genoeg toen Jaimy haar meelijwekkende foto, waarin ze met een sip gezicht in een tentje op het Utrechtse Domplein zit met een bordje ‘Help’ in haar handen, op Facebook plaatste. Maar een kamer heeft ze nog altijd niet gevonden.

‘De gekste reactie die ik kreeg: iemand zei dat ik met mijn tentje wel in zijn tuin mocht slapen. Vervolgens vroeg –ie er ook nog honderd euro in de maand voor.’

Het is namelijk helemaal niet Jaimy’s bedoeling om te gaan kamperen. Dat ze al twee weken in een tentje voor de Dom slaapt, zoals ze in haar Facebookberichtje schreef, was gewoon een grapje. ‘Het werkt wel. Ik had niet verwacht dat deze foto zoveel verschil zou maken. Ik krijg nu in ieder geval reacties, al binnen een uur nadat ik de foto op Facebook had gezet, dat was in de paar maanden hiervoor wel anders.’

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=3190659830963428&set=a.314439508585489&type=3&theater

Creatieve oplossing

Een vriendin van Jaimy, die viral ging met een flauw filmpje waarin ze aankondigde een kamer te zoeken in Breda, had binnen no-time een kamer gevonden. ‘Zij heeft mij geïnspireerd om een creatieve manier te bedenken in de zoektocht naar een kamer.’

Jaimy studeert audiovisuele techniek en loopt stage bij de avondshow van Frank van der Lende op NPO 3FM. ‘Het kost me iedere keer veel energie om thuis in Den Bosch te komen, en ik merk dat het me nu al opbreekt. Uiteindelijk wil ik het liefst ook na mijn stage in Utrecht blijven wonen, maar met een kamer tot en met januari, tot het einde van mijn stage, zou ik al heel erg geholpen zijn.’

Stage

Dat ze in de avonden stage loopt, maakt het extra lastig voor haar. ‘Ik kan heel moeilijk eerder weg. Ik kan dus moeilijk op alle hospiteeravonden ja zeggen en vervolgens wegblijven op mijn stage.’

De foto heeft in ieder geval flink wat stof doen opwaaien. ‘Er brak behoorlijk wat discussie los onder de foto. Dat kamperen op het Domplein helemaal niet kan, bijvoorbeeld. Ik moest er wel om lachen, maar liever nog vind ik een kamer in plaats van al die reacties.’