Columns

Kersttoespraak

Eigenlijk had ik pen en papier bij me moeten hebben, want nu doe ik het uit mijn hoofd. En terwijl ik dit typ twijfel ik of ik het in mijn blog moet zetten. Maar in een blog mag je wel kritisch zijn, toch?

Arnick Boons, directeur van de faculteit Economie & Management, sprak gisternamiddag tijdens de kerstborrel het (oud)personeel toe. Het was druk. Met een glas in de hand en borrelnootjes bij de hand luisterde men naar zijn kritische toespraak. Want die loog er niet om. Terecht, gezien de desastreuze uitkomsten van enkele FEM-opleidingen in overzichten van Elsevier en de Keuzegids. Bijna allemaal hekkensluiters.

Er werd een parallel getrokken met de kerstgedachte waarbij je elkaar een helpende hand toereikt. Arnick Boons strooide echter met voorbeelden van tegenovergestelde gebeurtenissen op de FEM. Zoals een nieuwe docent die aan z’n lot wordt overgelaten en niet wordt geholpen door de docent die het vak voorheen gaf. Of een PNIL-er (personeel niet in loondienst) die zijn rekening niet betaald krijgt en van kasje naar de muur wordt gestuurd. Goed om de toehoorders onder de neus te wrijven. Maar eindig dan niet met “dat was ’t”, maar met enkele stimulerende en motiverende zinnen. Een gemiste kans.