Nieuws

Krijtborden Ad Franzen definitief naar de stort

De petitie voor het behoud van krijtborden heeft niet geholpen. Dat heeft statistiekdocent Ad Franzen in een bedank-mail aan alle ondertekenaars laten weten. De krijtborden, die van de ‘oude’ Faculteit voor Communicatie en Journalistiek (FCJ) niet mee mochten naar de nieuwe locatie aan de Bolognalaan, zijn verplaatst naar de stort. 

Even leek het erop dat de borden toch een plekje hadden gekregen op de nieuwe locatie. In het filmpje 'De strijd voor het krijt' is te zien hoe Franzen samen met studenten de twee krijtborden daar eigenhandig naar toe rolt. Desondanks verzocht de verhuismanager de borden terug te sturen naar de oude locatie waarna ze naar de stort zijn gebracht. 

Franzen heeft besloten het hierbij te laten. Hij vraagt zich in zijn mail af of hij de afgelopen maand (te?) erg bezig is geweest met het afscheid van de krijtborden. Nu is het mooi geweest, schrijft hij. Volgens de docent was de actie niet zinloos. De enorme steun en het medeleven van studenten en collega’s heeft hem goed gedaan.

De oud-docent van het jaar sluit af met een mooie oneliner, een die voorheen een plek had gekregen op het krijtbord in de gangen van de FCJ aan de Padualaan. ‘‘Gedeelde smart is halve smart’ is een oudhollandse zegwijze. En ik heb veel geleerd van communicatie en de kracht van social media.’