Kroegcolleges over onderwijsvernieuwing

Derde HU-sessie over onderwijsinnovatie wordt 'student edition', georganiseerd door studenten.

Op dinsdag 29 september organiseert de HU de derde bijeenkomst over beter onderwijs. Ditmaal is het een speciale 'students edition'. Dat betekent dat de middag is georganiseerd door studenten uit de minor ‘Project van je Leven.’ Een van de student-organisatoren is derdejaars journalistiek Michiel Kalverda (21). 

Kalverda en zijn 23 medestudenten in de minor begonnen hun ‘Project van je Leven’ met een  bootcampweek waarin ze verschillende opdrachten moesten uitwerken. Een daarvan was de organisatie van deze ‘dialoogsessie’, onderdeel van een langer lopende serie onderwijsinnovatie-bijeenkomsten binnen de HU. 

Kalverda was presentator van de Jaaropening dit jaar aan de HU. ‘Daarom wist ik wat Jan Bogerd, de collegevoorzitter, erover had verteld. En het onderwerp heeft me altijd al geïnteresseerd. Dus dat sprak me direct aan. We hebben er met zijn 23-en keihard aan gewerkt om een mooi programma neer te zetten.’

Resultaat: naast de workshop van Marjolein de Jong van Young Inspiration komen er ook workshops van HU-docenten Jan Westerink (over het monteren van beeldmateriaal voor onderwijsdoeleinden) en Nils de Witte (‘die kan ongelooflijk goed vertellen over blended learning en didactiek, hij betrekt er de hele zaal bij’). 

Biertje
‘We zochten daarna nog iets om ook studenten er echt bij te betrekken’, vertelt Kalverda. ’Toen kwamen we dus op het idee om een kroegomgeving te bouwen, waar studenten onder het genot van een biertje kunnen luisteren naar inspirerende docenten. Dat zijn Riki Verhoeven en Laurens Vreekamp geworden. De eerste weet veel van onderwijsinnovatie, kan ook echt goed lesgeven. Vreekamp was Docent van het Jaar 2013 dus heeft niet echt meer introductie nodig’.

Direct na bekendmaking van het programma stroomden de eerste zeventig aanmeldingen binnen. Kalverda verwacht dan ook een goed gevulde zaal. ‘Maar het gaat me meer om kwaliteit dan kwantiteit. Het gaat erom dat medewerkers maar zeker ook studenten geïnspireerd raken en inzicht krijgen in wat er gebeurt aan onderwijsinnovatie.’ 

Aanmelden kan nog op Sharepoint

 

Volg ons op Instagram
Reageer!
Reageer!
Deel via...