Nieuws

Ludieke loterij voor War Child

Veertien studenten van de HU-Amersfoort hebben maandag vijfhonderd euro opgehaald voor de actie ‘538 voor War Child’. Zij organiseerden een ludieke loterij, waarbij ze loten verkochten in de vorm van kartonnen wc-brillen. Het groepje had gehoopt op een hogere opbrengst.
De wc-brillen ontwierpen de eerstejaars small business and retail management voor een schoolproject. Bij de vier uitgangen van het Lieve Vrouwenkerkhof in Amersfoort verkochten de studenten hun wc-bril-loten voor twee euro per stuk. 
Volgens de student Ricardo Vreede, viel de opkomst tegen. Slechts honderd mensen uit Amersfoort verzamelden zich op het plein.
Tegen tien uur ’s avonds werd de winnaar van de loterij door HUA-student Derk Webbink live op radio 538 bekend gemaakt. De hoofprijs was een op maat gemaakt overhemd door het kledingbedrijf DuParta. 
Vanavond  gaan ongeveer negen enthousiaste studenten nogmaals de straat op om hun kartonnen wc-brillen te verkopen in Apeldoorn. Het gehele bedrag gaat naar de organisatie War Child.
De uitzendingen van Radio 538 staan tot en met vrijdag 1 april in het teken van de landelijke actie ‘538 voor War Child’. 538 roept  de inwoners van de steden op om stunts te doen, met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor oorlogskinderen. 
 
UPDATE
De negen HU-Amersfoort studenten haalden 353 euro op in Apeldoorn voor ‘538 voor War Child’. Dinsdagavond 29 maart organiseerden zij voor de tweede maal een ludieke loterij met loten in de vorm van kartonnen wc-brillen. 
Op het Marktplein werden verschillende stunts uitgehaald om geld op te halen voor War Child. De studenten small business and retail management verkochten hun zogenaamde Plee-Mate-loten voor twee euro per stuk. De hoofdprijs van de loterij was een laptop.
In totaal haalden zij 853 euro op voor War Child.