Maken studenten al gebruik van de gratis zelftest?

We kunnen sinds 5 mei allemaal zelftesten bestellen op zelftestonderwijs.nl. Het kost de samenleving een half miljard euro, maar voor medewerkers van de universiteit en hogeschool zijn ze gratis.

In hoeverre zijn studenten van deze site op de hoogte? En willen ze eigenlijk wel vóór elke fysieke les een test doen?

Video: Jessica Buijs

Ook interessant: Alles over de pilot sneltesten

Geef een antwoord Let bij het reageren op onze spelregels.

1 reactie

1. Zinvolle vraag ‘heb je jezelf laten testen’? Zeker gegeven het feit dat het je niets kost zou je kunnen zeggen dat het vanzelfsprekend is dat je het laat doen – het ligt – bij de geïnterviewden – echter kennelijk overwegend anders wellicht ook omdat er in hun omgevind weinig besmettingen, laat staan ziekenhuisopnames vanwege corona, hebben plaatsgevonden. ‘ver van m’n bed show?’ wellicht dat een voorlichting over de zin, het zinvólle van die test, aan het begin van een college of werkgroep, te overwegen is. Het gaat uiteindelijk om de kans dat ik besmet wordt en, daarméé, om de kans dat ik iemand, ook iemand uit een risicogroep, zelf besmet. Als je, zoals ik, een goede vriend aan corona bent verloren, denk je wellicht niet zo luchtig over tests.