Nieuws

Marleen Sol genomineerd voor Vrouw in de Media Award

Marleen Sol (rechts) tijdens de uitreiking van de Klokhuis Wetenschapsprijs

HU-onderzoeker Marleen Sol is een van de kandidaten voor de Vrouw in de Media Award 2018 in de provincie Utrecht. Stemmen kan tot en met 31 januari.

Per provincie zijn tien vrouwen geselecteerd die deskundig zijn op een bepaald gebied en in de media zijn verschenen. Een van deze tien is Sol. Zij werkt bij het Lectoraat Leefstijl en Gezondheid en won vorig jaar de Klokhuis Wetenschapsprijs. Die prijs kreeg ze voor haar onderzoek naar de vraag hoe kinderen het best kunnen leren om zo goed mogelijk hun rolstoel te gebruiken.

Stemmen

Onder de andere tien genomineerden vinden we bekende en minder bekende namen, zoals fotograaf (en oud HU-student) Ilvy Njiokiktjien, schoonspringster Celine van Duijn en Utrechts raadslid Melody Deldjou Fard. De kandidaten zijn uitgekozen door lokale journalisten.

De provinciale prijsvraag is overigens een variant op de landelijke Vrouw in de Media Award en de aanmoedigingsprijs You Go Girl. De organisatie hiervan is in handen van Mediaplatform VIDM.nl en sprekersbureau ZijSpreekt. De provinciale prijsuitreiking zal op 6 februari te zien zijn bij RTV Utrecht.

Stemmen kan tot vrijdag 31 januari hier.