Nieuws

Marleen Haage geen lijsttrekker PvdA

Marleen Haage, docent integrale veiligheidskunde, wordt geen lijsttrekker van de PvdA in Utrecht. Tijdens de open voorverkiezingen legde zij het af tegen de huidige wethouder Gilbert Isabella. Haage is sinds 2010 lid van de gemeenteraad. 

Ook kandidaat Gadiza Bouazani greep naast het voorzitterschap. De stemverhouding was 47,9 procent Isabella, 30,8 procent Haage en 21,3 procent Bouazani.
 
De PvdA Utrecht organiseerde als een van de eerste drie steden een dergelijke verkiezing. Alle Utrechters konden hun stem uitbrengen en mee bepalen wie het gezicht, en dus de lijsttrekker, wordt van de PvdA Utrecht bij de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar.
Lid zijn niet nodig
Lid zijn van de partij was niet nodig, een klein geldbedrag betalen wel en ook het ondertekenen van een ‘progressieve verklaring’. Zaterdag werd bekend dat Isabella heeft gewonnen. Er brachten 678 inwoners van Utrecht hun stem uit op een van de drie kandidaten. Daar waren 258 mensen bij die niet lid waren van de PvdA.
 
Haage twitterde: 'Kiezers bedankt! Gefeliciteerd @GilbertIsabella. We gaan er een mooie campagne van maken #PvdA #Utrecht.'