Nieuws

Marleen Haage nieuwe fractievoorzitter PvdA Utrecht

De 34-jarige Marleen Haage is door de Utrechtse PvdA-fractie gekozen als nieuwe fractievoorzitter. Ze werkt nu ook als docent/onderzoeker op het Instituut voor Veiligheid van de Hogeschool Utrecht.

Ze volgt Gilbert Isabella op, die deze week aan zijn nieuwe baan als Rijksvertegenwoordiger van de BES-eilanden is begonnen. Haage: 'Ik heb veel zin in het nieuwe politieke seizoen.'
 
Woordvoerder veiligheid en krachtwijken
Haage zit sinds 2010 in de gemeenteraad in Utrecht en is sindsdien bij de PvdA woordvoerder veiligheid en krachtwijken. Haage was eerder inhoudelijk medewerker voor de PvdA-fractie in de Tweede Kamer en projectleider bij de politie Utrecht. 
 
'Ik ben blij met de steun vanuit de fractie en erg gemotiveerd om aan de slag te gaan. We willen een lans breken voor mensen die onze stad maken: mantelzorgers, wijkvrijwilligers, betrokken Utrechters. Door met ondernemers banen te scheppen voor jong en oud. Door zorg te organiseren voor een ieder die dat nodig heeft. Door betaalbare woningen bereikbaar te houden voor alle Utrechters. We laten niemand los. Ook in onze nieuwe oppositierol gaan we daar vol voor', laat Haage weten.

Bron en foto: DUIC.nl