Nieuws

Medezeggenschap zoekt kandidaten

Vergadercentrum HU / foto: Femke van den Heuvel

Altijd al geïnteresseerd in medezeggenschap? Vanaf vandaag kunnen studenten en medewerkers zich kandidaat stellen voor de diverse medezeggenschapsraden. Dit kan tot en met 30 maart.

Per 1 september stopt de zittingstermijn van alle leden van de medezeggenschapsraden en opleidingscommissies. Nieuwe kandidaten maar ook zittende raadsleden die door willen gaan, moeten zich voor een nieuwe termijn aanmelden. Daarom krijgen medewerkers en studenten een mail, met link naar de site waar dit moet gebeuren. De kandidaatstelling en verkiezingen aan de HU lopen via het softwarebedrijf WebElect.

De nieuwe zittingsperiode duurt twee jaar. De uitslag van de kandidaatstelling is op 6 april. De verkiezingen zelf vinden plaats van 11 tot en met 18 mei. Studenten en medewerkers kunnen op drie niveaus een zetel bemachtigen: in de Hogeschoolraad (HSR), instituutsraden en opleidingscommissies. Medewerkers kunnen daarnaast zitting nemen in de Dienstenraad (HU Diensten), Bestuursdienstraad en Kenniscentraraad.

Financiële vergoeding

Studenten in raden en commissies krijgen een financiële vergoeding, terwijl voor medewerkers uren worden vrijgemaakt. De Kiescommissie wijst erop dat actieve studenten in de medezeggenschap ervaring opdoen in het meedenken over beleid en bovendien veel leren over het reilen en zeilen binnen een grote organisatie als de HU. Daarnaast kunnen studenten de bestuurlijk actieve periode inzetten voor een honourstraject.

Meer informatie op www.verkiezingen.hu.nl.