Nieuws

Meet & greet met Bussemaker

De donkere dagen voor Kerstmis zijn anno 2013 bijna onlosmakelijk verbonden met het Glazen Huis van 3FM. In de strijd tegen diarree kun je nu ook bieden op een muzikale middag met minister Bussemaker.

Voor wie zijn brandende vragen over het leenstelsel persoonlijk aan de minister wil voorleggen, of gewoon heel erg graag naar Eurosonic Noorderslag wil: de minister van OCW heeft twee kaarten in de aanbieding voor het uitverkochte Groningse festival. Wie bereid is om meer dan 260 euro te betalen – op dit moment het hoogste bod – krijgt niet alleen een meet & greet met artiesten en een hotelovernachting, maar ook: een ontmoeting met Bussemaker.

Pinkpop
Ze is niet de enige minister die je voor een flink bedrag het hemd van het lijf kan vragen. Naar Pinkpop met minister Timmermans van Buitenlandse Zaken kost je minstens 525 euro, lunchen met Plasterk 310 euro en minister Ploumen van ontwikkelingssamenwerking wil best een middagje shoppen naar duurzame kleding. Het hoogste bod voor die ervaring staat op dit moment op 150 euro.

Voor het negende jaar op rij worden drie dj’s de week voor Kerstmis in een glazen huis opgesloten om geld in te zamelen. Dit keer gaat de opbrengst naar de strijd tegen diarree. ‘Let’s clean this shit up’ is de slagzin waarmee de radiozender dit jaar geld inzamelt.

Radioprogramma's
Ook studenten dragen hun steentje bij. Ze maken zelf radioprogramma’s om geld op te halen, organiseren loterijen of een goede doelen markt. Ook zijn in verschillende studentensteden feesten georganiseerd waarvan de opbrengst naar het Rode Kruis gaat.

Het Glazen Huis staat komende week op het Wilhelminaplein in Leeuwarden. Frieslands trots, turner Epke Zonderland, draait vanavond rond half negen de deur op slot.