Op kamers

Mirai gaat binnenkort trouwen

Mirai Mirza (23, tweedejaars Culturele en Maatschappelijke Vorming) woont in een studentenhuis in Gouda. Dat ze in Utrecht studeert en in Gouda woont, vindt ze geen probleem. In Gouda is het lekker rustig, het is duurder om in Utrecht te wonen en Mirai woont op 5 minuten fietsafstand van station Gouda. 

Woont er: iets langer dan een jaar
Betaalt:
157,86 euro
Grootte:
6m2

Mirai heeft in totaal drie vrouwelijke huisgenoten, bij wie ze vaak naar binnen stormt. Ze is regelmatig te vinden in de kamers van haar huisgenootjes. Het liefst zit ze op de grote bruine stoel van het huisgenootje dat naast haar woont. Als het lekker weer is, gaan de balkondeuren open en zetten ze de stoel op het balkon.

Bijna alle spullen van Mirai zijn tweedehands of gerecycled. Ze gebruikt bijvoorbeeld soepblikken om spulletjes in te bewaren.

Om haar kamer persoonlijk te maken, heeft Mirai een slinger met kaarten, briefjes en foto’s van haar vrienden en haar vriend opgehangen.

Op de volgende foto staat (links in het midden) een bijzondere champagnefles. Deze ging open toen de vriend van Mirai haar ten huwelijk vroeg. Binnenkort gaan ze trouwen, want Mirai heeft ja gezegd.

Hier vroeg de vriend van Mirai haar ten huwelijk, in het centrum van Gouda.

En als er brand uitbreekt? Dan redt Mirai haar laptop en haar bijbel. Ze gelooft in God, dus haar bijbel is belangrijk voor haar.

Over tien jaar woont Mirai samen met haar vriend en hoopt ze theaterlessen te geven aan kinderen in ontwikkelingslanden. Door creatieve activiteiten te organiseren, hoopt ze dat deze kinderen zich weer kind gaan voelen. Eerder gaf ze een week lang theater- en dramalessen in Istanbul.