Columns

Netwerken en imago

Netwerken en imago hebben wel degelijk verband met elkaar. Je streeft namelijk naar een netwerk waar je wat aan hebt, waar personen in zitten met een imago dat jij ziet zitten. In tegenstelling tot al degenen die streven naar zoveel mogelijk Hyves of Facebook vrienden, van wie ze er uiteindelijk maar een handjevol kennen en voor hun netwerk niets betekenen. Zonde van de tijd en energie.

Je begeeft je daarom naar (nieuwjaars)feestjes waar personen komen die je graag wil zien en om je netwerk uit te breiden. Er liggen al aardig wat uitnodigingen waar ik op in kan gaan. Ik kijk o.a. of het niet te ver is en haalbaar qua tijd. Zou afstand en de Grachtengordel ook een rol hebben gespeeld bij de verhuizing van de NRC naar het Amsterdamse Rokin?

Wat ook verband houdt met netwerken en imago is het beoogde voorzitterschap van RTV Utrecht van Pieter Broertjes. In zijn laatste jaren als hoofdredacteur van de Volkskrant, had de Maarssenaar, zijn netwerk uitgebreid door lector te worden op de FCJ (faculteit Communicatie & Journalistiek). Daar start hij in februari trouwens als docent bij de nieuwe masteropleiding Journalistiek. Broertjes is iemand die z’n imago en z’n netwerk optimaal weet te benutten.