Nieuws

Nieuwe eettent op Heidelberglaan 15: Grounded Kitchen

Foto: Kees Rutten

Voedsel uit de buurt, bereid door drie stoere mannen. Heidelberglaan 15 is een eettentje rijker. Op het menu staan zuiver biologische spullen, geteeld door boeren uit de streek.

Deze keer is er geen horeca-ondernemer in het spel. Initiatiefnemer van de keuken is Maarten Klop, hij werkt voor Local to local. ‘Wij koppelen zoveel mogelijk regionale boeren aan lokale ondernemers. Studenten van de Hogeschool Utrecht helpen daar al jaren aan mee. Toen de HU ons vroeg of we onze producten naar de campus wilden brengen, vonden we dat heel tof.’

Omdat Local to Local geen ervaring heeft met het runnen van een restaurant heeft Klop Grounded gevraagd om partner te worden. Dat Utrechts collectief serveert verantwoord voedsel uit de streek in foodtrucks en op festivals. Normaal gesproken werken er alleen vrijwilligers, maar de jongens op HL15 krijgen gewoon betaald.

Voedselpakket

Waar Klop het meest trots op is, is het voedselpakket dat Grounded Kitchen gaat aanbieden. Alle studenten en medewerkers kunnen elke woensdag een pakket van fruit, groente en eieren ophalen voor 4 personen. Kosten? 17,50 euro. ‘Veel goedkoper dan de supermarkt’, glundert Klop.

Dinsdag 26 september serveren ze gefrituurde bloemkool en paddenstoelenwraps. Grounded Kitchen is overigens een werktitel. De officiële naam komt na de proefperiode van drie weken. De keuken mag in ieder geval tot 1 januari blijven. En als het aan de jongens ligt daarna nog veel langer.

Grounded Kitchen vervangt Lucy & Suzy die voor de zomer is na zeven jaar is vertrokken.