Columns

Nieuwjaarstoespraak

Ruim een jaar geleden kreeg de FEM (faculteit Economie & Management) na heel lang zoeken een nieuwe directeur. Hij moest aan een aantal criteria voldoen: veel ervaring in het bedrijfsleven (met een leidende functie), de HBO cultuur kennen (dus ook in het HBO les hebben gegeven) en gepromoveerd zijn. Dit laatste is een vereiste uit Koers 2017. Dat jaar moeten alle docenten minimaal een master hebben, van wie 20% gepromoveerden. De nieuwe directeur moest dus ook zijn doctors of PhD titel hebben.

Bij het College van Bestuur blijkt het hebben van titels het belangrijkst criterium. Bij de eerste toespraak van Prof. Dr. Arnick Boons RA, zei hij niet namens de instituutsdirecteuren te spreken, want de strategienota was zijn idee. Een goed begin. Brieven die hij later aan de docenten schreef, zonder experts van Marketing & Communicatie in te schakelen, vielen slecht.

In zijn Nieuwjaarstoespraak geeft Arnick Boons enkele keren zelf aan dat hij communicatief zich niet altijd van z’n beste kant heeft laten zien. Maar ja, de FEM introduceert wel zijn Learning Communities en Business Skills Unit, wat meer dan een jaar gekost heeft om überhaupt aan docenten duidelijk te maken wat die betekenen, terwijl de afstudeerrichtingen, waar studenten voor kiezen, lijken te verdampen.