Nieuws

Band Groove Garden in race voor platencontrect

De Utrechtse band Groove Garden ligt op koers om een platencontract te verdienen. De popformatie doet mee aan de Upcoming Award en verzamelt via internet nog stemmen om volgende week vrijdag als favoriet de finale in te gaan.

Groove Garden telt vijf leden, allemaal woonachtig in Utrecht. Gitarist Pim Harthoorn is als componist van de meeste nummers het muzikale brein, Ivo Schwengle schrijft de teksten en vormt als zanger het gezicht van de band. Stefan de Bruijne (gitaar), Peter Huting (basgitaar) en Kees Brinkman (drums) completeren het kwintet.

De groep speelt vooral akoestische groovepop, waarmee ook de bandnaam meteen verklaard is. Sinds vorige zomer wordt onder leiding van Harthoorn serieus gewerkt aan een eerste album, dat voor eind 2012 op de planning staat. De eerste single wordt het nummer Superstar, waarvoor de clip in Utrecht opgenomen is.

De kunsten van de band bleven na een reeks optredens eind vorig jaar niet onopgemerkt. Zo werd er al aandacht besteed aan Groove Garden op de radiozender KX Radio en mocht het al twee keer live opdraven in uitzendingen van 3FM. Voor de Upcoming Award behoort Groove Garden tot de vier finalisten en is het op basis van de peilingen zelfs één van de twee favorieten voor de eindzege.

De carrière van Groove Garden kan via de Upcoming Award bovendien in een stroomversnelling raken, als het volgende week tijdens de grote Award Show in Rotterdam de laatste drie overgebleven concurrenten weet voor te blijven. Het eerste album wordt als onderdeel van de prijs 10.000 keer geperst en verspreid over 165 platenzaken in het hele land.

Wie Groove Garden een steuntje in de rug wil geven, kan de clip van het nummer Superstar bekijken en een stem uitbrengen via deze site.