Bewoners De Bisschoppen hoeven woning niet uit

Bewoners van het studentencomplex De Bisschoppen hoeven hun woning in 2011 niet voor een maand af te staan aan sporters van het Europees Jeugd Olympisch Festival. Want dit evenement is toegewezen aan Turkije en niet aan Utrecht.

Studenten die afgelopen zomer een woning betrokken in de studentenflat in De Uithof, troffen in hun contract een clausule aan dat zij tijdens het festival een maand moeten vertrekken. De gemeente Utrecht was in de race om het festival binnen haar stadsmuren te laten plaatsvinden. Afgelopen weekend werd bekend dat het festival is toegewezen aan Turkije.
USF Studentenbelangen vindt het voor de stad jammer dat het evenement hier niet doorgaat, maar voor de huurders van studentenhuisvester SSH is het een opluchting. ‘We hopen dat de SSH in het vervolg wat sportiever omgaat met haar huurders’, meldt de studentenorganisatie op de website. (GR)