Busbaan geblokkeerd

Onder het oog van tal van camera’s bezette een groep studenten en medewerkers dinsdag 10 oktober om 12.45 een deel van de busbaan in De Uithof.

Met de sit-in vroegen ze aandacht voor de veiligheid en leefbaarheid op de campus. De groep, opgetrommeld door universitair docent wijsbegeerte Menno Lievers, werd nauwlettend in de gaten gehouden door enkele politieagenten, terwijl gestrande buschauffeurs een peukenpauze hielden.
Iets na enen dankte Lievers de aanwezigen en werd onder luid gejuich de blokkade afgebroken. De demonstratie werd gesteund door diverse studentenverenigingen die zich konden vinden in Lievers kritiek op de gang van zaken op De uithof. Hij pleit ondermeer voor een leefbare, groene campus en verkeersveiligheid rond de busbaan. (FB)

Zie ook Forum