Nieuws

Connexxion en Qbuzz weer in de race

OV Regio Utrecht B.V. (met als enige aandeelhouder Connexxion) en Qbuzz hebben beide ingeschreven om vanaf december 2013 tien jaar lang het openbaar vervoer in de regio Utrecht te mogen verzorgen. Vervoerbedrijven konden tot vrijdag biedingen indienen bij Bestuur Regio Utrecht, dat verantwoordelijk is voor het openbaar vervoer in de regio.

Beide vervoerders deden in 2010 ook al een bieding. Qbuzz won en zou de taken van Conneexxion/GVU per december 2011 overnemen. Maar de voorzieningenrechter schorste het besluit, waarop het BRU beide inschrijvingen ongeldig verklaarde. Dat alles leidde uiteindelijk tot een vertraging van twee jaar.

Het BRU handelt de nieuwe inschrijving snel af, al op 3 september moet duidelijk worden wie het ov gaat verzorgen. De nieuwe concessie moet ingaan op 8 december 2013 en beslaat het openbaar vervoer met zowel bussen als trams, inclusief de toekomstige Uithoflijn. De bussen waarmee gereden gaat worden moeten qua uitstoot ten minste voldoen aan de nieuwe strenge Europese Euro 6-norm.